D'espairsRay - Psychedelic Parade, Stockholm 24/7-09Nervositet. Förväntan. Glädje. Upprymdhet. Gemenskap. Tomhet. Saknad.

Det är bara en liten del av alla de känslor man hinner uppleva före, under och efter en konsert med sitt favoritband. Efter att ha missat dem första gången de besökte Sverige, fick jag äntligen en ny chans att se D'espairsRay live! För de som inte vet; det är ett japanskt rockband som jag lyssnat på sen 2005. Från vänster till höger på bilden: Zero, Hizumi, Karyu, Tsukasa. Kolla upp dem på Youtube!

Jag och Marielle började köa runt ~13:00 samma dag som konserten. Vi fördrev tiden med att leka gissningslekar, hålla energin i gång med hjälp av kycklingsallad och vitamindryck, sprang på toa med jämna mellanrum och fyllde i en bok som fans hade med sig och skulle ge till bandet sen. Trots att köandet tog lika lång tid som bussresan upp till Stockholm gick det ändå ganska fort och vips så var det dags för insläpp! Jag och Marielle gick skilda håll, för vi ville stå på olika ställen under konserten. Hon ställde sig på Zeros (basist) sida, jag kröp in mellan Hizumi  (sångare) och Karyus (gitarrist). Hittade en perfekt lucka där jag parkerade mig och hade perfekt view! De skulle börja spela vid 19:30 men blev försenat, och detta passet var otroligt drygt. Klockan var säkert ~20:00 när de väl intog scenen. Det blev förstås ett himla tumult och helt plötsligt stod jag rakt framför Hizumis plats (inte för att jag klagar). Jag såg inte när de kom in, helt plötsligt stod de bara där. Zero, Hizumi, Karyu. Tsukasa såg jag alldeles för lite =( Det var iaf helt galet overkligt att se dem på ~2 meters avstånd. Man har liksom ställt in sig på att dessa japanska band, de kommer inte hit. Man kommer aldrig se dem. Så att verkligen SE DEM, på riktigt, man vet att de faktiskt finns, det är en enorm känsla.
Som bäst stod jag på andra raden, men det var ett himla knuffande hit och dit. En vakt sa åt oss att sluta trycka, för vi var inte så många, men vad hjälper det när alla vill stå längst fram? Jag frågade Marielle sen efter konserten om de på hennes sida också hade blivit tillsagda, men hon hade inte hört nåt. Jag antar att trycket var värst framför Hizumi. Hur som helst, det höll sig lugnt i några minuter, sen var det ett himla tryckande och knuffande igen. Bara att finna sig i! Och vara lite elak med armbågarna ;) Jag tror jag sågs som ett lätt offer, eftersom jag är kort. MEN folk vet inte vad jag jobbat med de senaste åren! Jag var starkare än de trodde :P Vid ett tillfälle kom det någon som till varje pris skulle knuffa undan mig, och tack vare det kom jag ännu längre fram där jag såg Hizumi perfekt. MUAHAHAH! Jag hade så gärna velat se denne persons ansiktsuttryck när de insåg att de gjorde mig en tjänst XDD
Killarna var underbara på scen! Zero log hela tiden, Tsukasa spelade en fin melodi på flöjt, KARYU SPELADE SVENSKA NATIONALSÅNGEN och Hizumi... Hizumi... han var jag så betagen, fascinerad, rent av hypnotiserad av att jag flera gånger kom på mig själv med att tänka "oj, nu måste jag kolla lite på de andra!" ♥

Att gå på en sån här rockkonsert är väldigt påfrestande, både fysiskt och psykiskt. Särskilt om man har köat länge innan! Security-folket gjorde ett bra jobb, de delade ut öronproppar och gick runt med vattenflaskor till oss. Det behövdes verkligen, det var vansinnigt varmt. Min tröja var genomblöt efteråt, och det berodde inte på att Zero sprutade vatten på oss XD Dagen efter var jag halvt döv. Mot slutet av konserten hade jag haft en tjej snett bakom mig som var riktigt duktig på att skrika. Nu, två dagar efteråt, är jag fortfarande rejält öm i vader (efter allt stå-på-tå), armar, axlar, nacke och revben. Men det är SÅ värt det! Det slumrande rovdjuret i en vaknar på rockkonserter! Man är riktigt aggressiv. Man hoppar, man headbangar, man knuffas, man nyps med sina naglar! Man klänger på folk, man håller om människor man aldrig förr träffat, man har helt enkelt vansinnigt kul! Det är sån gemenskap trots att man slåss om platserna ;P

Det var en underbar, fantastisk upplevelse! Jag hoppas killarna hade lika roligt som jag! Nu saknar jag dem så otroligt mycket att det gör ont, och hoppas att de snart kommer tillbaka. Zero hade beskrivit det som nostalgi att spela i Sverige igen, och det är ett väldigt fint betyg! Jag håller tummarna för ett tredje Sverige besök inom en snar framtid!

HIZUMI, KARYU, ZERO, TSUKASA
TACK för en underbar kväll!! Kommer aldrig glömma :)

Kommentarer
Postat av: Linda

FULLT ÖS! Den här konserten var helt sjuukt bra!! :D Det är sant som du säger, vilddjuret vaknar upp inom en! xD Man bara står och studsar och diggar och tappar totalt kollen på tid och rum! ♥ Hoppas de kommer tillbaka återigen, de gör dom säkerligen! :D De verkade ha riktigt skoj!!

2009-07-27 @ 00:20:20
URL: http://juicybox.blogg.se/
Postat av: Marielle

ALLTSÅ... T____T Jag går under av saknad, det är så jobbigt! T_T ♥ ♥ När jag läser detta känns det som att man är där! Jag vill tillbakaaaaaaa! ♥ ♥ ♥Hoohoho, det är så värt allt knuff och buff hit och dit! Man är alltid så nervös för allt tryck innan, men sen när man väl är där så knuffas man som en galning själv! Vildjuret kommer fram haha! XDDE MÅSTE KOMMA TILLBAKA SNART! Zero hade faktiskt sagt i sin blogg att han ville komma tillbaka till Sverige! Nästa år, hoppas hoppas! Då ska vi köa tre månader innan! xD ♥

2009-07-27 @ 02:36:24
Postat av: Jaedze

Wow vad fint skrivet!Jag förstår det precis, efteråt gör det veeerkligen ont...man vill så gärna se igen!! Men du kommer få se dom igen, its for sure!!

2009-07-27 @ 11:57:38
Postat av: emma

hejhej, var med om att tävla om att få bli veckans blogg!

skriv kommentar så väljer jag 5 styckna imorgon som tävlar om att få en länkning!

puss

2009-07-27 @ 18:57:03
URL: http://ovanligatjej.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej, vill du enkelt och smidigt tjäna pengar? bli medlem http://www.woopa.se/?ref=baramalin

och börja samla poäng, detta är hur enkelt som hellst!

2009-07-27 @ 19:28:57
URL: http://maliiinforsberga.blogg.se/
Postat av: Marielle

JAG SAAAAAAAAKNAR DOOM. :'( ♥ ♥ ♥

2009-07-30 @ 16:13:38
Postat av: Petra

fin blogg du har! Gillade din header! :)

2009-07-30 @ 16:55:30
URL: http://petras.blogg.se/
Postat av: Hanna :)

Fin blogg! :)

2009-07-30 @ 23:36:36
URL: http://everyheartbeat.blogg.se/
Postat av: [ t a k a i . b l o g g . s e ]

ska vi lägga till varandra på bloglovin? :>

2009-07-31 @ 21:12:59
URL: http://takai.blogg.se/
Postat av: Världens bästa Nina

skryter lite http://snottra.blogg.se/2009/july/fangirl-1.html Fan vad kul att hitta fler D'espa-fans! :D

2009-11-02 @ 22:26:12
URL: http://snottra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0